جالب بود که بر خلاف تصور احمقانهام، شهر تبریز را زیبا با مردمانی خونگرم و با فرهنگ دیدم. در محوطهی مرکزی شهر ( میدان شهرداری ) کتابخانههای زیادی با کتاب های روز وجود داشت و در موزهی شهرداری و موزهی مشروطیت چیزهای بسیار جالبی دیدم .
به خاطر خلاصی از عذاب وجدان این که سال ها به جوکهای ترکی خندیدم و یا تکرارشان کردم و هرکار مسخرهای را احمقانه، طبق عادت کلامی به ترکبازی تشبیه کردم دلام میخواهد برخی از افتخاراتِ تبریز و اولینها را در این شهر (که به شهر اولینها معروف است)، این جا بنویسم.:
- اولین چاپخانه ایران بسال 1811 میلادی برای اولین بار در تبریز راه اندازی گردید .
- اولین مدرسه مدرن ایران بسال 1888 میلادی و توسط حسن رشدیه در تبریز بنا شد . و سیستم جدید آموزش و پرورش جایگزین آموزش مکتبخانهای شد.
- اولین مدرسه ناشنوایان ایران بسال 1924 میلادی و توسط مرحوم جبار باغچه بان در تبریز احداث و فعالیتش را آغاز کرد .
- اولین کودکستان ایران بسال 1923 در تبریز گشایش یافت .
- اولین شهرداری ، شورای شهر و مجلس شهرداری در تبریز راه اندازی شد .
- اولین برج آتشنشانی به نام " یانقین " با قدمتی حدود صد سال هنوز در تبریز پابرجاست.
- " زینب پاشا" اولین زنی که در تاریخ ایران با ایجاد یک گروه 40 نفره از زنان ،دست به مبارزهی مسلحانه بر علیه حکومت استبدادی قاجار زد و در نهضت تحریم تنباکو نقش به سزایی ایفا کرد، از انقلابیون این منطقه محسوب میشود.
- تالار ارگ یا شیر و خورشید ، به سبک معماری تالارهای اپرای سنت پطرزبورگ، از اولین و زیباترین سالنهای نمایش و باله در ایران، سال 1306 در تبریز تاسیس شد. و نمایشهایی مثل " آی با کلاه، آی بی کلاه – غلامحسین ساعدی " در آن اجرا گردید و گواهی است بر فرهنگ دوستی و اهمیتی که مردمان این دیار برای هنر از دیرباز قائل بودند.
این تالار زیبا در سال 1359 به دستور یکی از روحانیون وقت به طور کامل تخریب گردید.
2 comments:
نوشته هاتون انگار ايراد فني دارند.
اون عكسي هم گذاشتين ديگه نيست.
اين شرطها ايف فلان پره!!!
در ضمن منظورم از عكس
اين بود كه اون تالار ديگه نيست
در واقه فداي كوفته تبريزي (عكس اون پست ) شده
شما تبريز تشريف داريد
Post a Comment